Előugró ablakban nyilik meg!

Cím:

Előadó:

WestEnd City Center

A WestEnd City Center ötvözi a különleges megjelenésű, mégis harmonikusan illeszkedő építészeti megoldásokat a kereskedelmi szempontú funkcionalitással. Ez a ma már híressé vált projekt egy Budapest szívében fekvő elhanyagolt terület fejlesztését tűzte ki célul, melynek nyomán Közép- és Kelet-Európa legnagyobb városi bevásárló- és szórakoztató-központja valósult meg, amely továbbá magában foglal egy 0-0-20 négyzetméteres alapterületű irodakomplexumot és egy ötcsillagos szállodát.

1998. október 27-én kezdték meg az építkezést és 1999. november 12-én adták át.

A látogatók számtalan, a bevásárlóközpontoktól eddig szokatlan, különlegességgel találkozhatnak itt, virágok ezrei, egy 20 méteres vízesés, Magyarországon egyedülálló látványszökőkutak, látogatóbarát pihenőhelyek és egy háromhektáros, fákkal, virágokkal, szobrokkal teli tetőkert adja azt az összképet, amelytől ez a hely még Európában is kuriózumnak számít. A központ 400 üzletéből közel 200 a divatáruüzletek száma, ami a WESTENDET méltán teszi a magyar divat fellegvárává.

A 14 termes megaplex mozi, melyet a legmodernebb technológiával és kényelmes repülőgépülésekkel láttak el, magyar és idegen nyelvű premierekkel és a legnagyobb filmsikerekkel várja a mozirajongókat.

A 33 étterem és kávézó kínálta kulináris választék bőven elegendő ahhoz, hogy a vásárlók minden igényét kielégítse, kedveljék akár az amerikai típusú gyorsétterem, a magyar vagy nemzetközi konyha, vagy éppen az egzotikus jellegű ízek világát. A kávézók fagylaltozók és bárok kedvelt találkozóhelyei a WESTEND sajátos 'fedett város' hangulatának hódolók körében.

A komplexum tetején összesen majd 20 000 nm-es 'lélegző sziget' különleges kertkompozícióját 314 lombhullató fa, körülbelül 1000 örökzöld, 11 200 cserje, 2000-nél is több talajtakaró cserje és a kúszónövények sokasága adja.

A szemet és lelket egyaránt gyönyörködtető, évszakok szerint változó színpompáról pedig 50 000 szál virág gondoskodik. Közép-Európa egyik legérdekesebb 'zöld szigetén' a Szemirámisz és a Millennium kertekben a különböző díszalmákon kívül olyan botanikai érdekességek is megcsodálhatók, mint a turgyán tölgy, japán fagyal, a vagy gömbkoronás kőris.

Cím: Budapest, VI. kerület, Váci út 1-3.
Honlap: www.westend.hu

 

Forrás: www.terezvaros.hu