Előugró ablakban nyilik meg!

Cím:

Előadó:

Klasszikus Hangolás

Klasszikus Hangolás - Az ország első modern klasszikus zenei rádióműsora.

A Kontakt Rádió (FM 87.6) ad otthont az ország első modern klasszikus zenei rádióműsorának, a Klasszikus Hangolásnak! Minden csütörtökön 16 és 17 óra között (ismétlés pénteken reggel 8 és 9, vasárnap 16 és 17, valamint hétfő éjjel 1 és 2 óra között) egyórányi kalandozás a komoly- és a könnyűzene határán, és szokatlan stíluspárosítások klasszikus hangszerekkel - a friss újdonságoktól kezdve az elmúlt évek legemlékezetesebb művein át a filmzenékig. 

A Klasszikus Hangolás célja, hogy ráhangolja a hallgatókat az idehaza kevésbé populáris modern klasszikus stílusra, és bemutassa, hogy a klasszikus hangszerek használata nem egyenlő a régi értelemben vett klasszikus zenével. Mozart és Beethoven nem lesz a csütörtök délutáni órák vendége, helyettük kiváló kortársak mutatkoznak be. Zongoradarabok, vonósnégyesek, ritkábban hallott hangszerek szólalnak meg, de kalandozunk az elektronikus zenében és a vokális előadók társaságában is (már ha megtaláljuk bennük azt a bizonyos klasszikus kapcsot). 

A Klasszikus Hangolásban szinte csak dalpremierek lesznek: főleg olyan előadók kerülnek be a repertoárba, akiket idehaza eddig egyetlen rádió sem játszott. Ezen változtat a Kontakt Rádió eme új műsor segítségével.

Hangolódjunk együtt a modern klasszikusokra! 

A műsorvezető Varju Kitti.

Kapcsolat: klasszikushangolas@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/pg/klasszikushangolas/

Adás: minden csütörtökön 16 és 17 óra között
Ismétlés: minden pénteken reggel 8 és 9, vasárnap 16 és 17, valamint hétfő éjjel 1 és 2 óra között

 

 

Kiemelt partnereink